sejlbåd

Created By:

Created On:

Monday, February 23, 2015 - 15:41

Description:

Jeg har ikke selv designet båden, den er designet af www.frankrusselldesign.com. Jeg har kun bygget ud fra hans design. På hjemmesiden er der mange bådtegninger, der er gratis i bunden af siden. Jeg har bygget ”GOTH USOM”, som er en gratis design. Jeg har dog taget tegningen og hivet formene ud og gjort dem klar til at skære med højde og centerlinje.

Materialer og værktøjer:
Stanley kniv, malertape, bræt, vilkårlige størrelser af træklosser, lineal med ret vinkel, trælim, trælister, laserskære, lak, høvl, lille sav og sandpapir.

Det første man skal gøre, er at kigge på tegningerne for at se med hvor stor mellemrum formerne for skroget skal stå. Man tager et bræt som er lige og hvor overfladen er plan, tegn en lige centerlinje og marker intervallerne for formerne. Tegn linjer der sker punkterne med 90 grader (normaler). Tag træklosserne og søm/lime dem fast så en af sidderne er på den er linet op med normalen. På disse klodser kan formerne sættes fast. (se billedet 1 i filen) Nu er formerne alle på den rigtige centerlinje, vinkel og højde.

Nu kan man begynde med at sætte lister på. Jeg købte fyrlister fra en hobbybutik, som ligger ca. en km fra Fablab. De sælger dem til 3kr pr stk, http://tinyurl.com/m6mjfmc 40stk. Jeg begyndte med at sætte listerne fast fra ”top” kanten, på overgangen fra lige til rund skrog og i midten af bunden. Derefter arbejdede jeg mig opad med at skære enderne i flade vinkler så at de passede.

Efter at alle lister er på plads, skal de høvles, så skroget er glat. Helt foran satte jeg to lodrette lister for at skabe en blød afrunding. Hvis man gør det rigtigt, får man en fantastiskflot resultat som ses i billede 8.

Det sidste, der skal gøres før skroget kan fjernes fra formen, er at lakere det. Jeg brugte en Hempel varnish, men man kan også bruge Epoxy og fiberglas eller anden form for lak.

Jeg har vedhæftet billeder af processen og den fil jeg skar ud i 3mm krydsfiner med laserskæren. Filen har udover delene til båden, også nogle motorholdere til et fly og nogle kontrol horns, begge fra www.flitetest.com

Jeg følger op med opdateringer når de sker, hvis der er nogen der føler sig inspireret på trods af mine dårlige billeder så send mig en email på Antonbrobby@gmail.com

Jeg vil slutte af med at takke alle der hjalp mig og var insereret i projektet fra Fablab, det var en fantastisk atmosfære og kommer gerne igen.

-Leopold